Premier League erkent: VAR zat donderdag drie keer fout

10 juli 2020, 10:40

De VAR is gisteren (donderdag) in de Premier League drie keer in de fout gegaan. Manchester United en Southampton kregen ten onrechte een strafschop, terwijl Tottenham Hotspur er een verdiende. De Engelse competitie heeft dat laten weten aan BBC Match of the Day.

United kwam in de gewonnen uitwedstrijd tegen Aston Villa (0-3) goedkoop op voorsprong. Bruno Fernandes stond zelf op het been van zijn tegenstander. Desalniettemin wees scheidsrechter Jon Moss naar de stip en werd zijn besluit gesteund door de videoscheidsrechter. "De VAR had in moeten grijpen", aldus de Premier League in een reactie.

Southampton kreeg een onterechte penalty op bezoek bij Everton. Een botsing tussen James Ward-Prowse (Southampton) en André Gomes (Everton) werd beoordeeld als een overtreding van Gomes. Gelukkig voor Everton vergat Ward-Prowse het cadeautje uit te pakken. Het duel eindigde uitendelijk in 1-1. "De prestaties van de scheidsrechter leken op die van mijn team: niet zo goed", aldus Everton-manager Carlo Ancelotti.

Tottenham Hotspur had tegen Bournemouth juist wél een strafschop moeten krijgen. Joshua King duwde Harry Kane in de rug, maar arbiter Paul Tierney deed niets en de VAR greep ook niet in. Voor Spurs eindigde het bezoek aan The Cherries in een doelpuntloos gelijkspel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen