Transferweekje: FC Twente, Ajax-middenveld en Gosens

11 juli 2020, 16:06

De transferzomer lijkt definitief begonnen. Hoewel nog lang niet alle markten open zijn en het anders wordt dan regulier, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Renovatie FC Twente

FC Twente heeft deze week de training opgestart, maar nog niet bepaald met de contouren van de selectie voor komend seizoen. Die hoeft er pas te staan op 27 juli. Waar het plan was om met minder huurlingen te gaan werken, is dat om budgettaire redenen niet langer haalbaar. Sterker nog: de eerste huurling werd met Vaclav Cerny al gepresenteerd, terwijl Nathangelo Markelo volgens TC/Tubantia snel zal volgen. Een broodnodige aanwinst, want van de aanvallers van vorig seizoen is alleen Queensy Menig nog over. Emil Berggreen houdt alleen zijn conditie op peil. Verder werd het contract van Wout Brama verlengd en maakte technisch directeur Jan Streuer duidelijk dat Douglas geen optie is. Toch blijven met Eljero Elia, Ola John en Karim El Ahmadi nog genoeg oude bekenden op het wensenlijstje staan. Wel zijn zij alleen haalbaar als ze bereid zijn om fors salaris in te leveren. De selectie zal er over goed twee weken vermoedelijk heel anders uitzien, met tien nieuwe spelers. 

{image[340021][right-half][]}Ajax-middenveld

Hoewel deze week het bericht naar buiten kwam dat Real Madrid door de coronacrisis Donny van de Beek helemaal niet meer kan betalen én het middenveld van het eerder geïnteresseerde Manchester United (dat Nemanja Matic contractverlenging gaf) als een huis staat, werd wel duidelijk dat de Amsterdammers op zoek zijn naar versterking in die linie. BILD meldde dat Ajax op zéker achter Davy Klaassen aanzit en zo'n acht á negen miljoen euro willen betalen. Ook de naam van Pierre-Emile Højbjerg viel serieus, maar de oud-aanvoerder van Southampton zou het liefst in Engeland blijven. Dat Dusan Tadic dezelfde overstap maakte, zou volgens Voetbal International wel in het voordeel van Ajax werken. Ook Jonathan David zit nog altijd in de [a,https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200708_97677805,_blank,geruchtenmolen] in Amsterdam. Dat kan met Carel Eiting, Razvan Marin, Zakaria Labyad, Jurgen Ekkelenkamp en dus Donny van de Beek nog druk worden komend jaar op het middenrif van Erik ten Hag.

Gosens naar De Ligt?

In de week dat Matthijs de Ligt als cruciaal werd omschreven achterin bij Juventus, kwam via Corriere Torino ook het gerucht naar buiten dat Robin Gosens zich mag verheugen op belangstelling van de Oude Dame. De linksachter maakt veel indruk bij Atalanta Bergamo en is daardoor in beeld gekomen bij Juventus, dat op de flanken achterin niet heel ruim in het jasje zit. De Nederlandse Duitser zou de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Alex Sandro. Met David Alaba is de andere kandidaat niet mals, maar de speler van Bayern München is een stuk duurder en zou zelf ook niet heel happig zijn op een overgang... 

{image[339954][right-half][]}Nieuwe Feyenoord-Argentijn

Een tweede Argentijn in De Kuip. Het lijkt te behoren tot de mogelijkheden. Nadat Marcos Senesi afgelopen seizoen tijdens de zomer de oversteek maakte, is nu de talentvolle Santiago Pierotti een van de gegadigden die naar Rotterdam moet komen. De rechtermiddenvelder (19) speelde vorig seizoen zeven competitieduels voor CA Colón in zijn thuisland, maar heeft in die paar wedstrijden wel de interesse van Dick Advocaat en Frank Arnesen gewerkt. Volgens PaloyGol heeft de tiener zelfs al een rondleiding op de club gehad. Hij zou na Mark Diemers en Bryan Linssen de derde Feyenoord-aankoop van dit seizoen zijn. 

Havertz

De belangstelling van Chelsea voor Kai Havertz wordt steeds serieuzer. Volgens BILD probeert Antonio Rüdiger - speler van The Blues - zijn landgenoot te verleiden tot een overstap naar Stamford Bridge en gaat Havertz tevens een transferverzoek indienen bij Bayer Levekusen. De laatste weken is er contact geweest tussen de teamgenoten van Die Mannschaft. Rüdiger had al een belangrijk aandeel in de komst van Timo Werner naar Chelsea. Kicker weet dat er al afspraken gemaakt zijn tussen Leverkusen en Havertz. Bij de juiste omstandigheden mag het pareltje van Peter Bosz vertrekken.  Alleen moet Havertz wel rond de honderd miljoen kosten.

{image[341471][right-half][]}Juve laat oog op Zaniolo vallen

Nicolò Zaniolo moet de nieuwe topaankoop voor Juventus worden. De Turijnse grootmacht, die binnenkort zeer waarschijnlijk weer kampioen wordt, heeft vijftig miljoen euro over voor de middenvelder van AS Roma. Daar is Zaniolo (21) een van de weinigen die zich weet te onttrekken van het teleurstellende seizoen. De club staat vijfde in de Serie A. Dit seizoen maakte Zaniolo in alle competities zes doelpunten, waarvan twee in de Europa League. Het feit dat hij maanden moest missen door een zware knieblessure, zorgt ervoor dat het doelpuntenaantal niet veel hoger is. Onder meer La Gazetta dello Sport meldt dat Juve liefst vijftig miljoen euro over heeft voor de aanvallende middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen