Supporterscollectief toont begrip voor afwezigheid van uitfans

Supporterscollectief toont begrip voor afwezigheid van uitfans

10 juli 2020 – Het Supporterscollectief Nederland heeft er begrip voor dat er voorlopig geen uitsupporters welkom zijn bij de voetbalwedstrijden. De KNVB heeft het protocol gedeeld voor de terugkeer van fans naar de stadions, maar daarin is in eerste aanzet geen ruimte voor fans van de tegenpartij. "We moeten nu een tijdelijk offer brengen."Dat vertelt voorzitter Matthijs Keuning tegenover het ANP. "Er zijn veel beperkingen en je moet met heel wat dingen rekening houden. Het is best ingewikkeld", stelt Keuning. In het protocol staan alle regels waaraan spelers, coaches en ook supporters zich moeten houden. Voor zij die niet uit één huishouden komen, geldt anderhalvemeter afstand op de tribunes en bovendien wordt vooraf een gezondheidscheck gedaan.

Lees ookGeen uitsupporters welkom in opstartfase, stadion 15-35% gevuld

Daarnaast wordt er vermoedelijk ook met tijdszones gewerkt voor het in- en uitgaan van de stadions, waardoor er een beroep wordt gedaan op het geduld van de fans. "Maar dit plan is niet voor de lol gemaakt. Je moet ergens mee beginnen. We kunnen niet gelijk van 0 naar 100. Dit is de eerste stap op weg naar een 100 procent vol stadion", toont Keuning begrip voor de situatie.

In het plan staat verder dat clubs geadviseerd wordt om een cateringservice op te zetten, zodat de supporters niet hoeven te lopen tijdens de wedstrijd, maar ze toch eten en drinken kunnen bestellen. In de pauzes zou een dergelijke loop namelijk kunnen zorgen dat de anderhalvemeter niet meer te garanderen is.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020