Makkelijk gegeven pingel aanzet tot simpele United-avond bij Villa

Makkelijk gegeven pingel aanzet tot simpele United-avond bij Villa

9 juli 2020 – Manchester United heeft ook op bezoek bij het machteloze Aston Villa een zege geboekt. De enclave van Ole Gunnar Solskjaer was met 0-3 veel te sterk voor de nummer voorlaatst van de Premier League. In de eerste helft kreeg het de openingsgoal wel in de schoot geworpen dankzij een ontzettend makkelijk gegeven penalty, benut door de bijna wekelijks uitblinkende Bruno Fernandes.Sinds de coronastop had United alleen op bezoek bij Tottenham Hotspur (1-1) twee punten laten liggen. Van Sheffield United, Norwich City, Brighton & Hove Albion en Bournemouth werd gewonnen en ook Aston Villa was geen partij. Na de benutte pingel van de Portugees Fernandes was het duel eigenlijk al beslist. Maar dat de strafschop werd gegeven, was op zijn minst curieus te noemen. Fernandes leek immers zelf op het been van Ezri Konsa te staan, maar kreeg de penalty mee. Het was alweer de dertiende strafschop die dit seizoen werd toegekend aan de grootmacht. Fernandes benutte de pingel feilloos: 0-1.

Daarna was het verzet van Villa eigenlijk al gebroken en liep United uit naar een overtuigende zege. Voor rust maakte Mason Greenwood wederom een fraaie goal en Paul Pogba besliste het duel definitief na een uur spelen. Anthony Martial trof nog de onderkant van de lat en dat was nog maar een van de weinige voorbeelden van de kansen die United kreeg. De score had nog vele malen hoger kunnen uitvallen.

De ploeg in vorm staat zodoende weer op één punt van Leicester City, dat op de vierde plaats staat. Die positie geeft recht op Champions League-voetbal. Voor Aston Villa wacht een loodzware opgave om degradatie te voorkomen. Daar heeft de ploeg, waar Anwar El Ghazi na de goal van Pogba werd gewisseld, nog vier wedstrijden voor.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020