Nieuwe tik voor Spurs na draak van een duel bij Bournemouth

Nieuwe tik voor Spurs na draak van een duel bij Bournemouth

9 juli 2020 – In een afgrijselijk slechte wedstrijd heeft Tottenham Hotspur verzuimd om wat meer uitzicht op een Europa League-plaats te krijgen. De ploeg van manager José Mourinho bakte er bij laagvlieger Bournemouth erg weinig van. Datzelfde gold voor de thuisploeg, die in de slotfase een goal afgekeurd zag worden. Daardoor kreeg het duel de uitslag die het verdiende, zelfs met 12 minuten extra tijd: 0-0.Tottenham moest winnen om uitzicht te houden op Europees voetbal. Bij winst zou het van de tiende naar de zevende plaats springen en was een direct ticket voor de Europa League een zeer reëel scenario. José Mourinho wilde dit bewerkstelligen bij de nummer voorlaatst Bournemouth, waar Nathan Aké een basisplaats had. Steven Bergwijn begon samen met Harry Kane en Erik Lamela in de Spurs-aanval. Het meest opvallende aan de opstelling: Jan Vertonghen en Toby Alderweireld die voor het eerst sinds februari weer eens samen in de defensie stonden.

Tot een verheffende wedstrijd leidde dit allemaal niet. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd in het Vitality Stadium. Bournemouth zou nog het meest baat hebben bij een punt, want dan was het gat met de veilige zeventiende plaats nog maar drie punten. Het noopte Mourinho in de rust tot een dubbele wissel, waardoor Bergwijn werd geslachtofferd voor Heung-min Son.

Maar misschien wel de saaiste competitiewedstrijd van dit seizoen verdiende geen winnaar. Werkelijk elke minuut werd er wel een simpele pass zomaar ingeleverd Lamela was met een kopbal, die een meter naast ging, nog het meest dicht bij een treffer. Het zou teveel van het goede zijn geweest.

In de slotminuut leek Bournemouth alsnog de winst te pakken, na een fraaie omhaal van Callum Wilson. Zijn acrobatische schot raakte echter heel licht de hand van Joshua King, waardoor de goal terecht werd afgekeurd. Met het punt schietsen beide clubs niet bepaald veel op. Spurs stijgt weliswaar naar de negende plaats, maar heeft met vier duels te spelen een wonder nodig om nog Europees voetbal te behalen.

Overige uitslag:
Everton – Southampton: 1-1

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020