'Frenkie keert tegen Valladolid terug in Barça-selectie'

'Frenkie keert tegen Valladolid terug in Barça-selectie'

9 juli 2020 – Frenkie de Jong keert zeer vermoedelijk terug in de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor het treffen met Real Valladolid. De middenvelder had de training bij de Catalanen eerder al hervat, maar ontbrak nog tegen Espanyol. Samuel Umtiti en Ousmane Dembélé zijn nog wel steeds geblesseerd voor de komende wedstrijd van Barcelona.Dat schrijft El Mundo Deportivo. Waar de meeste spelers van FC Barcelona een rustige uitlooptraining genoten na de 1-0 derbyzege van woensdagavond, trainden de voetballers die niet speelden zwaarder. De Jong en Junior Fipo deden het intensievere deel volledig mee en staan er volgens het Spaanse dagblad goed op. Normaliter zouden zij beschikbaar zijn voor trainer Quique Setién.

De blessure van De Jong ziet in de scholspier (in het onderbeen) van zijn rechterkuit. Geruchten deden de ronde dat hij de rest van de Primera Division zou missen door de kwetsuur, om hem zo fit te maken voor het restant van de Champions League. Dat scenario lijkt niet aan de orde, omdat hij sinds dinsdag weer op het trainingsveld stond van de Catalanen.

FC Barcelona speelt nog drie wedstrijden in de Primera Division: mogelijk komt De Jong tegen Real Valladolid (11 juli), Osasuna (15 juli) en Deportivo Alavés (19 juli) nog in actie. Tegen die eerstgenoemde zou De Jong normaliter in elk geval weer in de selectie van Quique Setién zitten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020