Transfervrije Lukoki naar Turkije, NEC haalt De Wolf binnen

Transfervrije Lukoki naar Turkije, NEC haalt De Wolf binnen

9 juli 2020 – Jody Lukoki (27, op archiefbeeld) speelt vanaf komend seizoen bij Yeni Malatyaspor. De buitenspeler komt transfervrij over van het Bulgaarse Ludogoretz Razgrad, waar hij de laatste jaren succesvol was en tekent een contract voor twee jaar. Bij de Süper Lig-club, die nog vecht tegen degradatie in de hoogste afdeling van Turkije, treft hij landgenoot Mitchell Donald.

Dat laat de club weten via de officiële kanalen. Lukoki – eerder actief bij onder andere Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle – staat sinds 2015 onder contract bij PFK Ludogorets, met wie hij onder meer in de Champions- en Europa League speelde. Met vier landstitels en meer dan honderdvijftig duels was zijn periode een groot succes in Bulgarije, waar zijn verbintenis deze zomer was afgelopen.

NEC haalt talent De Wolf binnen
Ook uit Nijmegen kwam er transfernieuws: NEC haalde Mathias de Wolf (18) binnen. De middenvelder komt over van Club Brugge, waar hij afgelopen seizoen veel indrukte maakte in het O19-team, onder andere in de Youth League. De aanvoerder van België O18 kampt momenteel nog met een blessure, maar zodra hij hersteld is, sluit hij aan bij de eerste selectie van NEC.

"Mathias is een groot talent in België en we zijn dan ook heel trots dat hij voor NEC kiest. Als jeugdinternational en speler van Brugge heeft hij zich, onder andere in de Youth League, al meermaals laten zien", aldus Wilco van Schaik. "We hielden hem al langere tijd in de gaten en zijn toen ook met hem in gesprek gegaan." Club Brugge heeft ook een goede rol gespeeld in de transfer. "We waarderen de band die we de afgelopen seizoenen met Club Brugge hebben opgebouwd, anders was het lastig geweest om deze transfer af te ronden." Met Arnaut Danjuma en Anthony Limbobe werden de laatste jaren vanuit NEC juist verkocht naar de Belgische topclub, waardoor de onderlinge band is ontstaan.


gerelateerd