Real Betis Sevilla haalt Pellegrini terug naar La Liga

Real Betis Sevilla haalt Pellegrini terug naar La Liga

9 juli 2020 – Manuel Pellegrini keert terug in Spanje als hoofdcoach: de oefenmeester staat vanaf volgend seizoen aan het roer bij Real Betis Sevilla. De Chileense oefenmeester tekent een contract voor liefst drie seizoenen en is daarmee de opvolger van de eerder ontslagen Rubi.Dat heeft Real Betis Sevilla laten weten via het clubkanaal. Pellegrini moet de club terugbrengen naar de plekken voor Europees voetbal, wat er dit seizoen niet meer inzit door de vrije val die Rubi de kop kostte na de coronastop. Daarom stapt de Chileen pas na de huidige voetbaljaargang in, om aan een nieuwe ploeg te bouwen.

Het wordt voor Pellegrini zijn vierde avontuur in de Primera Division. Eerder werkte hij succesvol bij Villarreal, waar hij een overgang naar Real Madrid versierde. Via Málaga kwam hij terecht bij Manchester City, alvorens hij in China (Hebei Fortune) en West Ham United ging werken. Bij die Premier League-club werd hij in december ontslagen vanwege de tegenvallende prestaties.

Pellegrini (66) won onder andere de Premier League, en twee League Cup's waardoor zijn komst voor Real Betis een fraaie aanstelling is. Bovendien is het voor de coach na zeven seizoenen een terugkeer in Spanje. Alexis Trujillo neemt tot het einde van dit seizoen de honneurs waars.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020