'Groningen wil Matusiwa niet laten gaan en volgt Wahlqvist'

'Groningen wil Matusiwa niet laten gaan en volgt Wahlqvist'

9 juli 2020 – Azor Matusiwa mag nog altijd niet vertrekken bij FC Groningen. De middenvelder wil dolgraag een transfer naar Frankrijk maken, waar RC Lens en FC Metz interesse hebben en reeds een bod uitbrachten. De noordelingen zien hem echter als een cruciale schakel en willen hem vooralsnog behouden.

Dat schrijft Voetbal International althans. Matusiwa heeft zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken geschoven en hoewel zijn eerdere boosheid na een goed gesprek was verdwenen, wil hij het liefst nog altijd verkassen. Het bedrag dat de Franse clubs willen betalen, wat volgens L'Équipe en Eurosport zo'n vier miljoen (!) euro is, ligt volgens het weekblad echter nog te laag voor de clubleiding. Aangezien hij nog een contract tot en met 2023 heeft bij FC Groningen, staat de Eredivsie-club erg sterk.

Lees ook: Matusiwa boos op FC Groningen: "Op deze manier wil ik niet door"

De middenvelder is recent van zaakwaarnemer gewisseld om een transfer naar de Ligue 1 te forceren. Voorlopig nog zonder succes, maar de soap zal nog wel even voortduren. Matusiwa werd opgeleid door Ajax, dat hem vorig seizoen verhuurde aan De Graafschap. Vervolgens nam FC Groningen hem permanent over van de Amsterdammers. Dit seizoen viel hij even buiten de basis van Danny Buijs, maar verder had hij een vaste basisplaats bij FC Groningen. Ook werd hij al een keer opgeroepen in de selectie van Jong Oranje, maar tot een debuut kwam het daarin nog niet.

In- en uitgaande transfers
Verder hoopt FC Groningen de nieuwe huurdeal van Ko Itakura snel te officieel te maken, terwijl Linus Wahlqvist
(Dynamo Dresden) in beeld is om het naderende vertrek van Deyovaisio Zeefuik op te vangen. De rechtsachter is transfervrij en kan volgens VI ook naar Engeland wat bovendien lucratiever is, maar ziet de Eredivisie als een mooie stap in zijn loopbaan. In een recent verleden werd hij ook al gelinkt aan een avontuur bij FC Groningen. Daarnaast wordt ook voorin nog een aantal versterkingen gezocht door FC Groningen.

gerelateerd