Brands: "Afgelopen seizoen was soms pijnlijk om te volgen"

Brands: "Afgelopen seizoen was soms pijnlijk om te volgen"

9 juli 2020 – Marcel Brands vond het pijnlijk om te zien dat PSV afgelopen seizoen is afgegleden. De inmiddels vertrokken technisch directeur ziet John de Jong echter wel als de juiste man op de juiste plaats en ziet de toekomst van zijn oude werkgever positief in. "Als je schoon schip maakt, is het onontkoombaar dat je ingrijpende veranderingen moet doorvoeren."Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Volgens Brands, die sinds zijn vertrek bewust nog niet terugkeerde in Eindhoven om zijn opvolger niet voor de voeten te lopen, kreeg De Jong direct twee tropenjaren voor de voeten geworpen. "Toen ik vertrok, gingen Phillip Cocu en hoofd opleiding Pascal Jansen ook weg. Dat was niet gepland en die moesten allemaal worden vervangen. Als je dan intern met posities gaat schuiven, doet dat iets met een club", weet Brands, die zelf ook moeilijke ervaringen had.

"Ik heb met Dick Advocaat ook net de titel gemist en met Fred Rutten extreme druk beleefd. Daar moet je van leren, bepaalde zaken eruit halen en doorgaan met bouwen", aldus Brands, die het wel moeilijk vond om te zien dat het slecht ging met de Eindhovenaren. "Het was afgelopen seizoen soms pijnlijk te volgen wat er allemaal gebeurde."

De huidige Director of Football van Everton heeft wel vertrouwen in De Jong en de trainer die de technisch manager recent aanstelde. "Vanaf mijn begintijd heb ik John dicht bij me gehad, hem hoofdscout gemaakt en een goed team met goede mensen neergezet. John doet dat nu ook, vaart een nieuwe koers en ik denk dat PSV nu een nieuwe start kan maken. Met Roger Schmidt hebben ze in elk geval een goede trainer gehaald."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020