Reza liet uit corona-voorzorg eerste PEC-trainingen schieten

Reza liet uit corona-voorzorg eerste PEC-trainingen schieten

9 juli 2020 – Reza Ghoochannejhad heeft de groepstraining van PEC Zwolle richting het nieuwe seizoen weer hervat, maar deed dat later dan de andere spelers. De aanvaller werkte bewust eerst alleen oefeningen in het krachthonk af omdat hij (oudere) familieleden op bezoek had en geen risico's wilde nemen. "We mochten zelf beslissen als spelers."Dat vertelt hij tegen De Stentor. En dus koos hij in overleg met de trainer en technisch manager om de training in eerste instantie individueel te hervatten. "Je kunt voor jezelf de maatregelen goed in acht nemen, maar je weet niet of op de club iedereen ze even serieus neemt. Ik heb het vooral voor de familie gedaan en dat samen met de trainer en de technisch manager besloten. Zij begrepen me", aldus de spits, die merkt dat het binnen de selectie van PEC alweer minder leeft. "Het gaat er helemaal niet over. Ik denk dat ik de enige ben die dit zo serieus nam."

De aanvaller vond sowieso de corona-aanpak in Nederland 'laconiek'. "Dit is niet zomaar een griepje. Het gaat hier om een serieuze longaandoening. Dan wil je dat mensen dat serieus nemen en dat zag ik lang niet overal. Ouderen werden wel afgezonderd, maar anderen niet. Bijna niemand die een mondkapje droeg. Misschien overdrijf ik, maar voor mijn gevoel doe ik het juiste: namelijk alles om anderen niet in gevaar te brengen", aldus Ghoochannejhad, die het publiek gaat missen bij het voetbal.

"De wisselwerking met het publiek vind ik mooi en belangrijk. Neem Vitesse, onze laatste thuiswedstrijd. Dan voel je die energie van de tribune op het veld. Dat slaat over. Ik hou van die positieve interactie. De voorbereiding vind ik, in alle eerlijkheid, het minste aan een voetballeven. Wedstrijden met publiek spelen, de spanning voelen, het gevoel van scoren beleven, ik kan niet wachten om dat weer te beleven", stelt de Iraniër.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020