Suárez gelooft nog in titel, Setién tevreden over effectiviteit

Suárez gelooft nog in titel, Setién tevreden over effectiviteit

9 juli 2020 – Luis Suárez heeft de hoop op een nieuwe titel van FC Barcelona nog niet opgegeven. Hoewel de achterstand van de Catalanen met vier verliespunten fors is, hoopt de Uruguayaan op een fout bij koploper Real Madrid. "We moeten hopen dat ze een uitglijder maken", zei de spits, die woensdagavond opnieuw van grote waarde was voor de Blaugranas.Tegen Espanyol maakte hij het enige doelpunt van de avond, terwijl hij ook tegen Villarreal en Celta de Vigo (2x) het net vond. "Ik voel mij vereerd dat ik onderdeel uitmaak en mag spelen voor de beste club ter wereld", aldus Suárez, die met zijn treffer de derde plaats overnam in de all-time topscorerslijst van FC Barcelona. César Rodriguez (232 goals) en Lionel Messi (630 goals) staan uiteraard nog boven de oud-Ajacied.

Suárez nam na de derbyzege op Espanyol ook de tijd om trainer Quique Setién te beschermen. Eerder liet hij zich nog zeer kritisch uit over de keuzes van de coach, ditmaal was hij een stuk positiever. "Hij zal altijd onze steun hebben", verzekerde de spits. "De coach bepaalt wie en in welk systeem wij spelen."

Setién: "Eerder effectief dan briljant'
Met een goed optreden tegen Villarreal, met Antoine Griezmann, Suárez én Messi in één ploeg, dacht de Spaanse media dat het ideale systeem gevonden was bij FC Barcelona. Tegen Espanyol was het weliswaar iets minder, toch was Setién tevreden over het optreden van zijn ploeg. "Het was zeker geen geweldige wedstrijd. We waren eerder effectief dan briljant, maar het verdedigende spel van Espanyol maakte het ons ook zeer moeilijk", vond Setién.

"Het is niet altijd even gemakkelijk als je een tegenstander treft die niet wil voetballen. Villarreal wilde juist ook de bal hebben en dat zorgt voor ruimtes op het veld. Espanyol stond vooral verdedigend heel goed en dat maakt het voor ons lastig", aldus de coach, die invaller Ansu Fati – die rood pakte – niets kwalijk nam. "Zoiets kan gebeuren. Hij ging voor de bal."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020