'FC Twente huurt Cerny en presenteert nóg een speler'

'FC Twente huurt Cerny en presenteert nóg een speler'

9 juli 2020 – FC Twente wil zich op korte termijn gaan versterken met Vaclav Cerny (22). De buitenspeler van FC Utrecht staat hoog op het lijstje van de Enschedeërs, bracht reeds een bezoek aan de club en moet vandaag (donderdag) het liefst nog tot een akkoord komen. Het gaat om een huurtransfer, al is dat niet de enige overgang die op korte termijn rond moet komen.Dat schrijft RTV Oost. Cerny werd eerder al genoemd als aanvallende versterking bij FC Twente, destijds met onder andere Eljero Elia en Ola John. Op dat moment was het gerucht overigens een stuk minder sterk dan het momenteel is, want de buitenspeler is al op bezoek geweest bij FC Twente en dat zijn komst aanstaande is, wordt bevestigd door de technische leiding van de club.

Dat geldt voor de andere potentiële aanwinst van FC Twente overigens nog niet. "Die speler kan nog niet gesignaleerd zijn", vertelde technisch directeur Jan Streuer tegenover het regionale medium. De speler komt over uit een competitie uit het buitenland, waar nog gevoetbald wordt. Net als Cerny moet de aanwinst vandaag nog worden gepresenteerd.

De Tsjech heeft bij FC Utrecht geen indruk gemaakt. De Domstedelingen betaalden vorig seizoen nog zo'n 750.000 euro voor hem, waardoor ze hem ongetwijfeld niet zomaar zullen laten gaan. Zijn verbintenis loopt minimaal door tot en met de zomer van 2022. Tot dusver kwam hij tot zestien officiële optredens, waarin hij niet tot scoren kwam en eveneens geen assist gaf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020