Spoorboekje: lotingen EL en CL, Real Madrid komt in actie

Spoorboekje: lotingen EL en CL, Real Madrid komt in actie

10 juli 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 10 juli.Nieuws

Loting Europa League en Champions League
Terwijl de de achtste finales nog niet eens allemaal zijn afgerond, gaan de clubs de kokers in voor de lotingen van de volgende ronde. Dat zal gebeuren volgens de corona-voorschriften, waardoor het er ongetwijfeld anders uit zal zien dan anders. Toch hoort een flink aantal Nederlanders, onder wie Peter Bosz, Matthijs de Ligt en Wout Weghorst, tegen wie ze in een volgende ronde van de Europese toernooien komen, mochten ze die halen. Om 12.00 is de Champions League, een uurtje later de Europa League. 

Wedstrijden

Real Madrid - Alavés (22.00 uur)
Met een virtuele voorsprong van slechts één punt zou Real Madrid op papier druk kunnen voelen van FC Barcelona, want de Catalanen geloven nog in de landstitel. Met nog vier duels te spelen – één meer dan de directe achtervolger – zit De Koninklijke echter in een zetel. Ze mogen nog punten laten liggen, wonnen na de coronastop alle zeven officiële duels (slechts twee tegengoals) en hebben een relatief makkelijk programma.

Fulham - Cardiff City (21.15 uur)
Het duel is interessant voor het Derby County van Phillip Cocu. De Nederlandse coach zal ongetwijfeld juichen voor Fulham, dat door een dramatische herstart de eigen glazen ingooide voor directe promotie naar de Premier League. Door drie zeges op rij heeft het goede papieren voor de play-offs, waarop ook Cocu nog hoopt. Dan zal diens directe concurrent Cardiff City echter niet mogen winnen.

Voetbal op tv

08.29 uur: Montreal – New England, FOX Sports 1, samenvatting MLS-duel
08.44 uur: New York City, Philadelphia, FOX Sports 1, samenvatting MLS-duel
12.00 uur: Loting Champions League, Eurosport, loting
13.00 uur: Loting Europa League, FOX Sports 1, loting
19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma
21.55 uur: Real Madrid – Deportivo Alavés, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020