Kerk-interesse neemt toe: "Hij is ontzettend ambitieus"

Kerk-interesse neemt toe: "Hij is ontzettend ambitieus"

9 juli 2020 – FC Utrecht moet steeds meer gaan vrezen voor een zomers vertrek van Gyrano Kerk. Hoewel de Domstedelingen hem graag willen behouden, neemt de belangstelling voor de aanvaller met rasse schreden toe. Vanuit Engeland, Frankrijk, Spanje, Schotland en Rusland is er belangstelling voor de rappe buitenspeler.Dat vertelt zijn zaakwaarnemer althans tegenover Voetbal International. "Door de coronacrisis kwam het wat later op gang, maar inmiddels heb ik in de nodige buitenlandse zoom-gesprekken gezeten. Veel competities die Gyrano interessant vindt, worden nu nog uitgespeeld. Pas dan zal duidelijk zijn welke partijen heel concreet zullen worden", aldus belangenbehartiger Richinel Bryson.

Dat betekent overigens niet dat hij per se vertrekt bij FC Utrecht, wel dat hij open staat voor een volgende stap. "Gyrano is ontzettend ambitieus", vertelt Bryson. "Hij is 24 jaar en heeft een heel sterk seizoen gedraaid. Tegelijkertijd is FC Utrecht zijn club geworden, deze club heeft hem ontzettend veel gebracht. De leiding weet hoe wij in de wedstrijd staan. Vorig seizoen hebben we zijn contract verlengd met als doel nu verder te kunnen kijken. Gyrano heeft bewezen klaar te zijn voor die volgende stap."

Lees ook: Ambitieus Utrecht wil top-drie aanvallen en denkt aan Mahi

Technisch directeur Jordy Zuidam had recent desondanks goede hoop de buitenspeler te kunnen houden in de Domstad, te meer omdat de plannen van de club behoorlijk ambitieus zijn voor komend seizoen. Kerk heeft nog een verbintenis tot en met 2023, waardoor er in elk geval een stevig bedrag op tafel moet komen om hem los te weken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020