Gerbrands: "Schade kleiner dan in slechtste scenario"

Gerbrands: "Schade kleiner dan in slechtste scenario"

9 juli 2020 – PSV heeft door het allerzwartste scenario voorlopig een streep gezet als het gaat om de gevolgen van de coronacrisis. Directeur Toon Gerbrands gaf het scenario waarin dertig miljoen euro verloren zou gaan als worst case, maar inmiddels is men in Eindhoven redelijk positief over de nabije toekomst. "De schade lijkt voor ons minder groot te worden dan het slechtste scenario dat we eerder hebben gemeld."Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Per maand kunnen de prognoses nog enorm veranderen, merken we. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te blijven", houdt hij wel een slag om de arm. "Ik denk dat het goed is dat we twee maanden geleden de ontkenningsfase er meteen uit hebben gehaald. We hebben toen meerdere scenario's berekend en ook de slechtste prognose met de buitenwereld gedeeld. Gelukkig ziet het er nu naar uit dat deze geen werkelijkheid wordt."

Daarvoor dankt Gerbrands vooral de loyaliteit van de gehele achterban van PSV. "Onze supporters en sponsoren blijken nog loyaler en trouwer dan we al dachten. Het aantal verkochte seizoenkaarten blijft ongeveer hetzelfde (rond de 27.500 stuks), dat is in deze tijd iets om heel trots op te zijn. Als club hebben we wel een aantal kortingen gegeven, waardoor niet helemaal hetzelfde bedrag binnenkomt. Het blijft als een paal boven water staan dat onze supporters PSV massaal hebben gesteund. Datzelfde geldt voor de sponsoren, waarvan een aantal het moeilijk had en heeft. Vrienden leer je kennen in moeilijke tijden, zo is opnieuw gebleken."

En waar de algemeen directeur eerder nog te kennen gaf dat er mogelijk spelers verkocht moeten worden in de zomer om de financiële balans op orde te krijgen, is dat niet langer aan de orde. "Als het toch per se nodig mocht zijn, kunnen we ook na dit seizoen nog iemand verkopen. Dat telt mee voor het huidige financiële boekjaar."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020