Gisteren gemist: Barça geeft Espanyol laatste zetje, City wint ruim

9 juli 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 8 juli.

Flets FC Barcelona wint na rood Fati en velt vonnis over Espanyol

FC Barcelona heeft woensdagavond een moeizame zege geboekt tegen Espanyol. De Catalanen, nog altijd zonder Frenkie de Jong, wonnen zonder indruk te maken met 1-0. Door twee rode kaarten aan het begin van de tweede helft eindigden beide teams de wedstrijd met tien man. Barça is koploper Real Madrid door de zege tot één punt genaderd. Espanyol is definitief gedegradeerd.

Atalanta dendert door, AS Roma wint zonder Kluivert

Er staat geen maat op Atalanta sinds de coronacrisis. De club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens won woensdagavond ook de zesde wedstrijd sinds de herstart van de Serie A. Op eigen terrein werd Sampdoria met 2-0 geklopt. AS Roma, dat aantrad zonder Justin Kluivert, heroverde de vijfde plaats door met 2-1 te winnen van Parma.

Lozano haalt zijn gram en is goud waard voor Napoli

Napoli heeft woensdagavond een sprongetje gemaakt op de ranglijst. De club uit Napels won met 1-2 bij Genoa en steeg naar de vijfde plaats in de Serie A. Hirving Lozano, die het niet lang geleden nog leek te hebben verbruid bij trainer Gennaro Gattuso, maakte als invaller het winnende doelpunt.

Fout van Pröpper leidt dertigste zege Liverpool in

Landskampioen Liverpool heeft woensdag de dertigste competitiezege van het seizoen geboekt door Brighton & Hove Albion met 1-3 te verslaan. Een fout van Davy Pröpper leidde de overwinning van The Reds in. Mohamed Salah had met twee doelpunten en een assist een groot aandeel in de zege. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden de hele wedstrijd.

Man City overtuigt, nederlaag Wolves gunstig voor Man United

Zonder zich overmatig in te spannen, heeft Manchester City een ruime zege op Newcastle United geboekt. Door doelpunten van Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Federico Fernández (eigen goal), David Silva en Raheem Sterling boekten The Citizens een 5-0 zege. Wolverhampton Wanderers ging door een late goal met 1-0 onderuit bij Sheffield United, wat een gunstig resultaat is voor Manchester United.

'PSV verlengt contract en verhuurt Luckassen opnieuw'

Derrick Luckassen staat op het punt zijn contract bij PSV te verlengen en opnieuw te worden verhuurd aan RSC Anderlecht. Volgens De Telegraaf scheidt enkel de juridische afwikkeling de 25-jarige verdediger van een terugkeer naar de Belgische club.

Soap duurt voort: degradatie Waasland-Beveren nietig verklaard

De soap rond de afwikkeling van het Pro League-seizoen heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de beslissing van de Algemene Vergadering om Waasland-Beveren te degraderen nietig verklaard. Dat melden onder meer Sporza en Het Laatste Nieuws.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen