Flets FC Barcelona wint na rood Fati en velt vonnis over Espanyol

9 juli 2020, 00:03   Bijgewerkt: 9 juli 2020, 00:31

FC Barcelona heeft woensdagavond een moeizame zege geboekt tegen Espanyol. De Catalanen, nog altijd zonder Frenkie de Jong, wonnen zonder indruk te maken met 1-0. Door twee rode kaarten aan het begin van de tweede helft eindigden beide teams de wedstrijd met tien man. Barça is koploper Real Madrid door de zege tot één punt genaderd. Espanyol is definitief gedegradeerd.

In aanloop naar de stadsderby hervatte De Jong de groepstraining bij FC Barcelona. De wedstrijd tegen Espanyol kwam echter te vroeg voor Oranje-international. Hij zag zijn teamgenoten een zwakke wedstrijd spelen. Barcelona creëerde nauwelijks kansen, met name voor rust, en mocht zelfs van geluk spreken dat hekkensluiter Espanyol niet op voorsprong kwam.

In de rust besloot trainer Quique Sétien in te grijpen en Ansu Fati voor Nélson Semedo in te brengen. Met vier aanvallers vervolgden de Catalanen de wedstrijd, maar al snel moesten zij met drie aanvallers verder. Fati kreeg koud in het veld een rode kaart nadat hij zijn noppen in het scheenbeen van Fernando Calero plantte. Niet veel later kreeg ook Pol Lozano rood voor een soortgelijke overtreding op Gerard Piqué.

Met tien tegen tien trok Barça de wedstrijd naar zich toe. Lionel Messi slaagde er na een fraai hakje niet in om de 1-0 te maken, maar Luis Suárez schoot in de rebound alsnog raak. Messi was vervolgens dicht bij de 2-0, maar zijn volley werd knap gekeerd. Barça hield de minieme voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal en staat daardoor weer dicht bij Real Madrid, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. De Koninklijke speelt vrijdag tegen Deportivo Alavés.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!