Fout van Pröpper leidt dertigste zege Liverpool in

8 juli 2020, 23:13

Landskampioen Liverpool heeft woensdag de dertigste competitiezege van het seizoen geboekt door Brighton & Hove Albion met 1-3 te verslaan. Een fout van Davy Pröpper leidde de overwinning van The Reds in. Mohamed Salah had met twee doelpunten en een assist een groot aandeel in de zege. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden de hele wedstrijd.

Het was voor Liverpool alweer een tijdje geleden dat het een doelpunt had gemaakt in een uitwedstrijd. Tegen Brighton & Hove Albion was het echter al na zes minuten raak. Op de rand van het strafschopgebied leed Pröpper balverlies, waar Liverpool van profiteerde. Naby Keïta legde de bal breed voor Salah, die beheerst raak schoot.

Twee minuten later was het weer raak voor Liverpool. Weer ging een fout van Brighton vooraf aan het doelpunt. Na balverlies van Adam Webster sloeg de kampioen genadeloos toe. Henderson, die aan het einde van de wedstrijd met een blessure uitviel, verdubbelde de marge. Brighton gaf zich niet direct gewonnen en kwam voor rust zelfs terug tot 1-2 via Leandro Trossard.

Het lukte Brighton, dat dicht bij handhaving in de Premier League is, niet om in de tweede helft nog een keer toe te slaan. Liverpool scoorde na rust nog wel eenmaal, via Salah. Hij mag door zijn goals nog hopen op de topscorerstitel, al loopt hij nog wel drie doelpunten achter op Jamie Vardy. Liverpool speelt nog tegen Burnley, Arsenal, Chelsea en Newcastle United.