Soap duurt voort: degradatie Waasland-Beveren nietig verklaard

Soap duurt voort: degradatie Waasland-Beveren nietig verklaard

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 juli 2020 – De soap rond de afwikkeling van het Pro League-seizoen heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de beslissing van de Algemene Vergadering om Waasland-Beveren te degraderen nietig verklaard. Dat melden onder meer Sporza en Het Laatste Nieuws.

Twee maanden geleden werd tijdens de vergadering besloten om de competitie stop te zetten en de ranglijst definitief te maken. Het gevolg voor Waasland-Beveren was degradatie naar het tweede Belgische niveau. De club was het echter niet eens met de beslissing en stapte naar het BAS om zijn gelijk te halen.

Het BAS heeft woensdag niet de Algemene Vergadering nietig verklaard, maar wel de beslissing over de degradatie van Waasland-Beveren. Tom Rombouts, advocaat van de Belgische club, stelt dat Waasland-Beveren nu niet meer kan worden teruggezet. "Ik zie nu maar 2 opties: ofwel een competitie met 18 ploegen (met Waasland-Beveren, OHL en Beerschot, red), ofwel een competitie met 16, maar dan met Waasland-Beveren in 1A", zegt hij tegen Sporza.

Reacties

gerelateerd