Lozano haalt zijn gram en is goud waard voor Napoli

Lozano haalt zijn gram en is goud waard voor Napoli

8 juli 2020 – Napoli heeft woensdagavond een sprongetje gemaakt op de ranglijst. De club uit Napels won met 1-2 bij Genoa en steeg naar de vijfde plaats in de Serie A. Hirving Lozano, die het niet lang geleden nog leek te hebben verbruid bij trainer Gennaro Gattuso, maakte als invaller het winnende doelpunt.Lozano haalde een maand geleden het nieuws omdat Gattuso hem had weggestuurd van de training. De trainer laakte de mentaliteit van de recordaankoop. Toch kreeg de oud-aanvaller van PSV een week later speeltijd tegen Hellas Verona. In de paar minuten die hij speelde, scoorde hij een doelpunt. Ook in de wedstrijden die volgden, kreeg Lozano speelminuten en maakte hij een goede indruk.

Tegen het in degradatienood verkerende Genoa van Lasse Schöne werd Lozano na ruim een uur ingebracht, samen met oud-Ajacied Arkadiusz Milik. Op dat moment stond had 1-1. Dries Mertens had vlak voor rust de score geopend, Edoardo Goldaniga zorgde vroeg in de tweede helft op aangeven van Schöne voor de gelijkmaker.

Koud in het veld beloonde Lozano het vertrouwen van Gattuso door de 2-1 te maken. Met een loopactie verraste de Mexicaan zijn directe tegenstander en oog in oog met doelman Mattia Perin maakte hij geen fout. Het was voor de oud-PSV'er zijn vierde goal in de Serie A. En een belangrijk doelpunt, want het leverde Napoli de volle buit op. Het Europese ticket hebben de Napolitanen door de Coppa Italia-winst al binnen.

Overige uitslag:
Fiorentina - Cagliari 0-0

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020