Man City overtuigt, nederlaag Wolves gunstig voor Man United

Man City overtuigt, nederlaag Wolves gunstig voor Man United

8 juli 2020 – Zonder zich overmatig in te spannen, heeft Manchester City een ruime zege op Newcastle United geboekt. Door doelpunten van Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Federico Fernández (eigen goal), David Silva en Raheem Sterling boekten The Citizens een 5-0 zege. Wolverhampton Wanderers ging door een late goal met 1-0 onderuit bij Sheffield United, wat een gunstig resultaat is voor Manchester United.Manchester City - Newcastle United 5-0
Manchester City herstelde zich woensdagavond tegen Newcastle United van de onverwachte 1-0 nederlaag bij Southampton. Die volgde slechts enkele dagen na de overtuigende zege tegen Liverpool. De kersvers kampioen van de Premier League werd met liefst 4-0 opzij gezet.

Tegen Newcastle United prikte City zelfs vijf keer raak. Jesus nam de openingstreffer voor zijn rekening. Op aangeven van David Silva schoot hij na tien minuten raak. Het was zijn eerste doelpunt sinds de coronacrisis. Nog eens tien minuten later deed Mahrez een duit in het zakje door de 2-0 te scoren.

De beslissing viel al na een uur door een eigen doelpunt. Matt Ritchie schoot de bal via Fernández in het eigen doel. Laatstgenoemde kreeg de goal op zijn naam. Silva, bezig aan zijn laatste weken in dienst van City, schoot halverwege de tweede helft een vrije trap raak. Het slotakkoord was voor Sterling, die vlak voor tijd de 5-0 maakte. 

Sheffield United - Wolverhampton Wanderers 1-0
Een terugkeer in de Champions League komt steeds dichterbij voor Manchester United, dat in uitstekende vorm verkeert. The Red Devils zagen dinsdag Arsenal punten morsen tegen Leicester City (1-1) en Wolverhampton Wanderers deed woensdag hetzelfde tegen het Sheffield United van invaller Richairo Zivkovic. Doelpunten leken niet te gaan vallen op Bramall Lane, tot John Egan diep in blessuretijd de 1-0 maakte en Sheffield de zege bezorgde.

Manchester United heeft door het puntenverlies van Wolverhampton Wanderers en Arsenal de vijfde plaats steviger in handen. Daarnaast heeft United een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten. De vijfde plaats geeft recht op Champions League-voetbal omdat Manchester City is uitgesloten van Europees voetbal. Via sporttribunaal CAS hoopt de nummer twee van de Premier League de straf nog ongedaan te maken. 

Overige uitslag
West Ham United - Burnley 0-1

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020