Antony staat te trappelen: "Ajax is een club die me betovert"

Antony staat te trappelen: "Ajax is een club die me betovert"

8 juli 2020 – Antony kan niet wachten tot het avontuur bij zijn nieuwe club begint. Binnenkort stapt de Braziliaanse aanvaller op het vliegtuig naar Amsterdam om zich bij Ajax te melden. In februari werd bekend dat de twintigjarige Antony deze zomer voor een bedrag van maximaal 21,75 miljoen euro overkomt van São Paulo."Ik ben vol verwachting, want de stap naar Ajax zal een grote verandering in mijn leven en mijn carrière teweegbrengen. Maar ik ben daarop voorbereid", vertelt Antony in een interview met De Telegraaf. "Ajax is een club die me betovert. Het project om vaste aansluiting bij de Europese top te krijgen, spreekt me aan. Net als de elegante speelstijl. Ik hoop dat ik me zo snel mogelijk zal aanpassen."

Een aantal jaar geleden maakte David Neres ook de stap van São Paulo naar Ajax. "David is al een vriend sinds onze tijd bij São Paulo, waar we allebei de basis voor onze carrière hebben gelegd. Ik denk dat hij me kan helpen om mijn weg te vinden, omdat hij ook als jonkie in het vreemde Nederland kwam en zich snel heeft aangepast. Het voelt fijn om me aan iemand te spiegelen, die hetzelfde heeft meegemaakt én prijzen heeft gewonnen. Er hebben al veel en mooie gesprekken plaatsgehad via de telefoon en via WhatsApp."

Neres had in zijn eerste maanden in dienst van Ajax de nodige aanpassingsproblemen. "Daarom hecht ik zo veel waarde aan zijn advies en begeleiding, want hij is al door deze fase heen gegaan. Hij is met dezelfde hoge verwachtingen naar Amsterdam gegaan en heeft ze waargemaakt. Daar ga ik ook alles voor doen", aldus Antony, die Dusan Tadic als zijn favoriete Ajax-speler kiest en aangeeft nog niet met Erik ten Hag te hebben gesproken. "Maar ik denk dat we dat binnenkort wel zullen doen. En ik weet zeker dat het een heel goed gesprek wordt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020