Leipzig pikt opvolger Werner op bij zusterclub Salzburg

Leipzig pikt opvolger Werner op bij zusterclub Salzburg

8 juli 2020 – RB Leipzig heeft de opvolger van Timo Werner opgehaald bij zusterclub Red Bull Salzburg. Hee-chan Wang tekende een contract voor vijf seizoenen. De 24-jarige Zuid-Koreaan is de achttiende speler die deze overstap maakt. Leipzig maakt circa negen miljoen euro over naar de Oostenrijkse collega's. Deze transfersom kan door bonussen oplopen tot bijna veertien miljoen euro.Hwang gooide afgelopen seizoen hoge ogen in het shirt van Salzburg. Voor de kampioen van Oostenrijk scoorde de Aziaat zestien keer in veertig officiële duels. Het seizoen daarvoor stelde Hwang nog teleur op huurbasis bij Hamruger SV. In 21 wedstrijden scoorde hij destijds maar twee keer.

Leipzig heeft er alle vertrouwen in dat de doelpuntenproductie van vorig seizoen geen eendagsvlieg is. "Met Hwang halen we een speler die perfect in ons profiel past", aldus technisch directeur Markus Krösche. "Hij kan voorin op iedere positie spelen, zowel vanaf de flanken als in de spits. Hij maakt ons nog flexibeler."

Hwang krijgt wel te maken met een zware erfenis, omdat hij Werner moet doen vergeten. Leipzig hoopt die vacature ook in te vullen door oud-Vitessenaar Milot Rashica over te nemen van Werder Bremen. Daarnaast wil de club de huur van Patrik Schick (AS Roma) omzetten naar een definitieve transfer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020