Nederlands elftal oefent in november tegen Spanje

8 juli 2020, 12:25

De oefenwedstrijd van Oranje tegen Spanje komt er alsnog. Op woensdag 11 november wordt de reprise van de WK-finale van 2010 gespeeld in Amsterdam. Aan het begin van de coronacrisis zouden beide landen eind maart tegen elkaar spelen, maar werd dat duel geannuleerd als gevolg van de coronamaatregelen.

De KNVB hoopt in het naar zoveel mogelijk fans toe te kunnen laten bij de interlands. Als dat gebeurt, is er vooralsnog een beperkt aantal welkom. 'Of dat in het najaar nog zo is, hangt af van de dan geldende situatie en eventuele coronamaatregelen van het kabinet, waarbij de veiligheid en gezondheid van publiek, spelers en officials voorop staat', aldus de bond.

Het treffen met Spanje is voor Oranje het zesde treffen in aanloop naar het EK van volgend jaar. Voordat de equipe van Luis Enrique in de Johan Cruijff ArenA op bezoek komt, speelt het Nederlands elftal in de Nations League tegen Polen (4 september, Amsterdam), Italië (7 september, Amsterdam), Bosnië-Herzegovina (11 oktober, uit) en Italië (14 oktober, Milaan). Tussendoor staat er ook nog oefeninterland op het programma, maar is de tegenstander nog niet bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen