Drama Nouri drie jaar geleden: "Ik zal er nooit aan wennen"

Drama Nouri drie jaar geleden: "Ik zal er nooit aan wennen"

8 juli 2020 – Drie jaar geleden zakte Abdelhak Nouri in elkaar op een veld in het Oostenrijkse Zillertal. Sindsdien is de familie dag in, dag uit bezig met de intensieve verpleging van de Ajacied. Broer Mohammed speelt daarin een belangrijke rol. "Als ik door de buurt loop, vraagt iedereen hoe het met m'n broertje gaat", zegt hij."Ook brengen fans nog steeds bloemen. Het zegt iets over wat Appie nog teweegbrengt. Hij staat voor liefde, voor respect en verbinding. Dat houdt ons ook staande", vertelt Mohammed in het Algemeen Dagblad. Af en toe is er op gezicht van Abdelhak een glimlach te zien en communiceert hij door te knipperen met zijn ogen. "Ik zal er nooit aan wennen, kan het geen plek geven", zegt zijn broer. "Maar het lukt wel steeds beter om ermee om te gaan. En ja, daar draagt het voetballen ook aan bij."

Na het drama wilde Mohammed nooit meer voetballen, maar Donny van de Beek haalde hem over. Dankzij de middenvelder van Ajax speelt Mohammed voor Veensche Boys. De vereniging uit Nijkerkerveen is de club waar Van de Beek begon met voetballen en waar zijn broertje Rody in de selectie speelt. "Ik ga vaak naar Donny, een van mijn beste vrienden. Mijn broertje, Donny, Rody en ik konden het altijd al goed met elkaar vinden. En ik ga ook graag naar Donny's ouders, word daar altijd met open armen ontvangen. De familie Van de Beek is net een buurthuis. Gastvrijheid, tijd voor elkaar maken en samen eten, dat zit in beide families."

De band tussen beide families is sterker dan ooit. "We hebben die moeilijke momenten samen beleefd, we begrijpen elkaar. Op die momenten is vriendschap misschien zelfs beter dan familie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020