Gisteren gemist: AZ wil ticket Ajax, Milan spectaculair langs Juve

Gisteren gemist: AZ wil ticket Ajax, Milan spectaculair langs Juve

8 juli 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 7 juli.Achtste finales Champions League in stadions thuisclubs
De UEFA was voornemens om de returns van de achtste finales van de Champions League ook gewoon in Portugal af te werken. Dat betekende dat FC Barcelona, Manchester City, Bayern München en Juventus hun thuisvoordeel zouden verliezen. De topclubs hebben hun bezwaren tegen dit voorstel inmiddels ingediend, met succes. Er is namelijk besloten om de duels in de stadions van de thuisclubs te laten afwerken.

Nederlaag bij laagvlieger maakt einde aan droom Lazio
Lazio lijkt nu echt afgehaakt in de strijd om de Scudetto. Afgelopen weekend werd er al met 0-3 verloren van AC Milan en dinsdag is het wederom misgegaan voor de eerder zo bewierookte ploeg van Simone Inzaghi. Op bezoek bij degradatiekandidaat Lecce werd er met 2-1 verloren. Bovendien eindigde het team uit de hoofdstad de wedstrijd met tien man door een rode kaart na een bijtincident.

Arsenal laat kansen liggen en speelt gelijk tegen Leicester
Als Arsenal nog iets wilde in de strijd om Champions League-voetbal, moest het dinsdag eigenlijk winnen van Leicester City. De ploeg van Mikel Arteta won de voorgaande drie duels allemaal en maakte ook tegen subtopper Leicester een goede indruk, maar betaalde uiteindelijk de rekening voor veel gemist kansen. Het duel eindigde in 1-1.

AC Milan vloert slap Juventus dankzij drie goals in zes minuten
Juventus stond dinsdag met 0-2 voor bij AC Milan en stevende af op de negende competitiezege op rij, maar heeft het door een enorme inzinking uit handen gegeven. Vanuit een kansloos ogende positie kwam Milan terug tot een knappe 4-2 overwinning. Bij Juventus was Matthijs de Ligt afwezig door een schorsing en maakte zijn vervanger Daniele Rugani een zwakke indruk.

'AZ onderneemt stappen in jacht op CL-ticket Ajax'
AZ laat het er niet bij zitten. De kous leek af wat betreft de verdeling van de Europese tickets in Nederland, maar in Alkmaar heerst nog altijd ontevredenheid over de manier waarop het Champions League-ticket aan koploper Ajax is gegeven. De nummer twee van het afgelopen seizoen onderneemt nu juridische stappen, weet de Volkskrant.

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020