'AZ onderneemt stappen in jacht op CL-ticket Ajax'

7 juli 2020, 23:55

AZ laat het er niet bij zitten. De kous leek af wat betreft de verdeling van de Europese tickets in Nederland, maar in Alkmaar heerst nog altijd ontevredenheid over de manier waarop het Champions League-ticket aan koploper Ajax is gegeven. De nummer twee van het afgelopen seizoen onderneemt nu juridische stappen, weet de Volkskrant.

Ajax werd door de KNVB als nummer één van het klassement doorgeschoven naar de Champions League, terwijl AZ de voorrondes in zal moeten. Beide ploegen hadden in het niet afgemaakte seizoen evenveel punten. AZ gaat nu alsnog een poging doen om het ticket in handen te krijgen. De club wil desnoods het internationaal sporttribunaal CAS inschakelen. AZ meent dat het op basis van de twee zeges op Ajax de nummer één had moeten zijn.

Op 3 augustus neemt de UEFA een besluit over alle Europese inschrijvingen. AZ heeft de zaak al bij de Europese voetbalbond neergelegd. De UEFA liet eerder weten dat de verdeling van de tickets op basis van de ranglijst moest worden geregeld. Als de UEFA met een voor AZ negatieve reactie komt, overweegt de club naar het CAS te stappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen