Nederlaag bij laagvlieger maakt einde aan droom Lazio

Nederlaag bij laagvlieger maakt einde aan droom Lazio

7 juli 2020 – Lazio lijkt nu echt afgehaakt in de strijd om de Scudetto. Afgelopen weekend werd er al met 0-3 verloren van AC Milan en dinsdag is het wederom misgegaan voor de eerder zo bewierookte ploeg van Simone Inzaghi. Op bezoek bij degradatiekandidaat Lecce werd er met 2-1 verloren. Bovendien eindigde het team uit de hoofdstad de wedstrijd met tien man door een rode kaart na een bijtincident.Na de coronastop begint Lazio steeds verder weg te zakken en heeft het elke wedstrijd een zware dobber aan de tegenstander. Dat was ook dinsdag het geval tegen Lecce. De thuisploeg verloor zes duels op rij voor vanavond, maar begon opmerkelijk goed aan het duel. Al na vijf minuten werd een schitterende goal van Marco Mancosu afgekeurd vanwege hands, waarna Lazio toesloeg in de omschakeling en Lecce zo dubbel pijn deed. Felipe Caicedo, die net als Ciro Immobile terugkeerde van een schorsing, scoorde.

Al vroeg werd er dus een goal van Lecce afgekeurd, maar de thuisploeg scoorde in de eerste helft alsnog. Khouma Babacar kopte raak en maakt de 1-1. Nog voor rust had Lecce op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Mancosu een penalty over het doel schoot na een handsbal van Lecce-speler Patric Gabarron. Mancosu was zo een dubbele pechvogel, aangezien hij eerder de maker was van de afgekeurde wereldgoal.

Lazio kreeg dus waarschuwing na waarschuwing, maar wilde maar niet wakker worden. Dat Lecce kort na rust via Fabio Lucioni op 2-1 kwam, mocht niet eens een verrassing heten. Lazio liet zich de kaas van het brood eten in Stadio Via del Mare en had het aan zichzelf te danken dat het weer verloor. De ploeg heeft dit seizoen misschien te lang op de tenen gelopen en krijgt daarvoor de rekening gepresenteerd.

In de slotfase gebeurde er overigens nog iets opmerkelijks, aangezien Lazio-speler Patric tegenstander Giulio Donati in de arm beet. Lazio moest het duel door die vreemde actie met tien man uitspelen en kon het niet meer omdraaien.

De titelstrijd lijkt zodoende beslist. Lazio staat twee en heeft zeven punten minder dan Juventus, dat vanavond tegen AC Milan speelt en de voorsprong kan vergroten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020