Chelsea heeft zware avond, maar wint wel bij Palace

Chelsea heeft zware avond, maar wint wel bij Palace

7 juli 2020 – Chelsea is in ieder geval de komende uren de nummer drie van de ranglijst in de Premier League. De formatie van Frank Lampard heeft de ruime zege op Watford een goed vervolg gegeven door dinsdag in eigen stad te winnen bij Crystal Palace: 2-3. Chelsea had het in de tweede helft zwaar, maar hield stand in een aantrekkelijke wedstrijd.Chelsea begon uitstekend aan het duel en legde Crystal Palace direct de wil op. Palace is bezig aan een slechte serie en heeft inclusief het duel van vanavond vier keer op rij verloren in de competitie. Chelsea schoot uit de startblokken en kwam via Olivier Giroud, die scoorde na goed werk van Willian, al na zes minuten op voorsprong. Een treffer van de opgeleefde Christian Pulisic betekende na 27 minuten de 0-2.

Chelsea zat op rozen, maar gaf de marge snel weer weg. Wilfried Zaha beproefde zijn geluk met een hard en hoog afstandsschot, waarop Kepa absoluut niet goed reageerde. Na die aansluitingstreffer bood Palace meer dan behoorlijk partij aan Chelsea. Dat was ook na de pauze het geval, maar Chelsea ging er wel met de volle pond vandoor. Twintig minuten voor tijd tekende invaller Tammy Abraham voor de 1-3. Dat leek de beslissing. Leek.

Want weer gaf Chelsea de twee goals voorsprong snel weg. Een minuut later, uit de aftrap, scoorde Christian Benteke op aangeven van Patrick van Aanholt alweer de 2-3. Palace was daarna de bovenliggende partij, maar liet na om een punt te pakken. Verdediger Scott Dann raakte met een kopbal de paal in blessuretijd, wat wel aangaf dat Palace dichtbij een punt was en dat zeker ook wel had verdiend.

Door de overwinning staat Chelsea nu derde met twee punten meer dan Leicester City. Die ploeg speelt vanavond uit tegen Arsenal.

Overige uitslag:
Watford - Norwich City 2-1

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020