Coronacrisis velt voetbal: Europese clubs verliezen vier miljard

7 juli 2020, 20:08

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de voetbalwereld. De pandemie heeft de voetballerij financieel behoorlijk pijn gedaan, zo blijkt uit cijfers van de European Club Association (ECA) die vandaag bekend zijn gemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat er namelijk vier miljard euro verlies is geleden.

Uit het onderzoek blijkt dat de 55 Europese competities dit seizoen in total 1,6 miljard euro mislopen door de crisis. In het komend seizoen zal daar nog eens 2,4 miljard bij komen, wat het totaal op 4 miljard euro schade brengt. Met name in de topcompetities is de schade gigantisch. Liefst 3,6 miljard van het totaal wordt geleden in de tien beste competities. Daar wordt door de ECA ook de Eredivisie bij gerekend.

"De resultaten tonen aan dat de financiële impact van COVID-19 voor de Europese clubs een schok is, ook al zijn de competities opnieuw aan de gang", stelt Charlie Marshall, CEO van de ECA. "De financiële impact is niet voorbij wanneer de wedstrijden hervat worden. Het zal ook volgend seizoen nadreunen. We moeten toe naar een duurzamere voetbalwereld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen