'Wijziging aan coëfficiëntenranglijst voordelig voor Nederland'

'Wijziging aan coëfficiëntenranglijst voordelig voor Nederland'

7 juli 2020 – Voor de coëfficiëntenranglijst vallen tijdens het restant van dit seizoen minder punten te verdienen. Winnende clubs in de Champions League en Europa League verzamelen maximaal drie punten, wat voor Nederland voordelig kan uitpakken. De eindstand na 120 minuten blijft leidend.Dat meldt Voetbal International. De resterende wedstrijden van de clubtoernooien worden in augustus over één duel beslist. Normaliter spelen clubs een tweeluik en zijn er maximaal vier punten te verdienen. De winnaars van de enkele wedstrijden krijgen nu drie punten, een gelijkspel is goed voor twee punten. Opvallend: een nederlaag levert nog één punt op. Het aantal punten moeten wel gedeeld worden door het aantal clubs uit hetzelfde land dat dit seizoen in Europa speelde. Dit is in een regulier seizoen ook het geval.

De UEFA zal deze wijziging spoedig bekendmaken, weet VI. De tijdelijke aanpassing spreekt in het voordeel van het Nederlandse voetbal. Daarmee wordt de kans nóg groter dat Nederland de negende plaats op de ranking vasthoudt. Een plek in de top-tien levert de landskampioen van volgend seizoen een rechtstreeks ticket voor deelname aan de Champions League op. Als nummer één van dit seizoen moet Ajax nog afwachten of de winnaar van het miljardenbal zich ook via de nationale competitie rechtstreeks voor de Champions League plaatst.

In theorie kunnen Oekraïne en Turkije Nederland nog uit de top-tien laten kukelen. De beide landen worden door Shakhtar Donetsk en Istanbul Basaksehir vertegenwoordigd in de achtste finale van de Europa League. Sowieso stond Nederland er al uitstekend voor, met de aanstaande wijziging kan ons land zich bijna rijk rekenen.

Huidige stand van zaken (Bron: Kassies)
7. Rusland 45.549
8. België 37.900
9. Nederland 35.750
10. Oekraïne 34.500
11. Turkije 33.600
12. Oostenrijk 32.925
13. Denemarken 28.250

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020