Belgen verruimen promotieregeling naar Pro League

7 juli 2020, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De promotieregeling in België is verruimd. Vanaf komend seizoen kan een tweede ploeg promoveren naar het hoogste niveau. De Jupiler Pro League - de Belgische Eredivisie - heeft dit vandaag (dinsdag) besloten. Normaliter lag er slechts één promotieticket klaar.

In de Eerste Klasse B speelden de twee periodewinnaars altijd een promotiefinale tegen elkaar. Deze wordt vanaf komend seizoen geschrapt. De nummer één over de reguliere competitie promoveert rechtstreeks, de nummer twee speelt tegen de nummer vijftien uit de Pro League om promotie/degradatie. De nummer zestien van het hoogste niveau degradeert direct, wat ook al het geval was.

De Pro League gaat in het weekend van 7 augustus alweer van start. Na dertig speelrondes belandt de competitie in de play-offs. De nummers één tot en met vier spelen in de zogenaamde Champions play-off om de titel en een extra Champions League-ticket. De nummers vijf tot en met acht strijden om deelname aan de de Europa League. De in België gebruikelijke halvering van de punten blijft bestaan. Voor de overige ploegen, met uitzondering dus van de nummer zestien, zit het seizoen er dan op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen