'UEFA gaat mee met clubs en geeft thuisvoordeel in achtste finale'

'UEFA gaat mee met clubs en geeft thuisvoordeel in achtste finale'

7 juli 2020 – De UEFA was voornemens om de returns van de achtste finales van de Champions League ook gewoon in Portugal af te werken. Dat betekende dat FC Barcelona, Manchester City, Bayern München en Juventus hun thuisvoordeel zouden verliezen. De topclubs hebben hun bezwaren tegen dit voorstel inmiddels ingediend, met succes vermoedelijk.Dat schrijft The Times althans. De Europese topclubs wilden dat de returns voor de achtste finales van de Champions League gespeeld zouden worden in de eigen stadions. Niet alleen omdat die in reguliere competitie ook al zijn gebruikt, ook om te zorgen dat ze hun thuisvoordeel net als de opponent konden gebruiken. Met name FC Barcelona (1-1 tegen Napoli) en Juventus (1-0 verlies tegen Olympique Lyon) zijn nog allesbehalve zeker van de volgende ronde van het miljardenbal.

Volgens het Spaanse medium AS is de lobby van de clubs succesvol. Bayern München (0-3 zege bij Chelsea) en Manchester City (1-2 zege bij Real Madrid) spelen de returns dus vermoedelijk ook in eigen huis, al lijkt hun plaats in de achtste finale wel een zekerheid gezien de resultaten in het heenduel. Vier clubs plaatsten zich reeds al voor de laatste acht: Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid.

Lees ook: UEFA hakt knopen door: zo ziet de nieuwe voetbalkalender eruit

Alle duels vanaf de kwartfinale worden afgewerkt in Lissabon in twee stadions (Estadio da Luz en Estadio José Alvalade). De kwartfinales, halve finales en finale worden tussen 12 en 23 augustus in de Portuges hoofdstad gespeeld. De eindstrijd zal dus niet meer in Istanbul worden gespeeld. De kwartfinales en halve finales worden niet over twee, maar over één wedstrijd beslist.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020