Ajax bereikt tóch een akkoord over loonoffer vanuit spelers

Ajax bereikt tóch een akkoord over loonoffer vanuit spelers

7 juli 2020 – Ajax heeft dan toch eindelijk wél een akkoord bereikt met de spelersgroep over een loonoffer voor het bestrijden van de coronacrisis. De Amsterdammers zijn daarmee vrijwel als laatste van alle clubs in de Eredivisie en daarmee wordt een lang hoofdstuk afgesloten. Veel spelers wilden eerst niet meewerken aan het verzoek, omdat de regerend titelhouder een flink eigen vermogen heeft.Voetbal International, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schrijven dat het akkoord dan toch eindelijk is bereikt. Na de bekendmaking van het CAO-akkoord, maakte Ajax niet geheel toevallig vlak voor de start van de verkoop van seizoenkaarten middels Daley Blind bekend dat de selectie wel degelijk mee wil werken aan het inleveren van loon. Vrijwel alle andere clubs in de Eredivisie kwamen al reeds naar buiten met een akkoord, maar bij Ajax volgde nog geen bericht. Via de officiële kanalen is dat nog steeds niet het geval, maar inmiddels is wel naar buiten gekomen dat het akkoord er daadwerkelijk is.

Om hoeveel procent het loonoffer precies gaat, is niet bekend. In het algemene akkoord stond een loonoffer van twintig procent voor de grootste verdieners: of dat ook daadwerkelijk wordt ingeleverd door de Ajacieden, is nog onduidelijk. De sleutelspelers wilden op advies van hun zaakwaarnemers eerst niet meewerken, maar zijn uiteindelijk toch bereid om in te leveren.

Lees ook: Ajax heeft nog geen akkoord bereikt over loonoffer van de spelers

Ajax liet al vaker weten dat het zelf ook forse gevolgen ondervindt van de coronacrisis. Daarom ging het bijvoorbeeld met de Johan Cruijff Arena om tafel om te praten over een verlaging van de huur. Dit akkoord is in elk geval een zekerheid, uiteindelijk pas ruim twee maanden nadat Ajax te kennen gaf dat er al een akkoord lag.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020