Frenkie traint weer bij Barça, maar ontbreekt nog in selectie

Frenkie traint weer bij Barça, maar ontbreekt nog in selectie

7 juli 2020 – Frenkie de Jong heeft de groepstraining bij FC Barcelona dinsdag weer hervat, maar ontbreekt nog altijd in de wedstrijdselectie van de Catalaanse grootmacht. De Nederlandse middenvelder is herstellende van een kuitblessure, maar de derby tegen Espanyol komt te vroeg voor de oud-Ajacied.Daarmee ligt hij langer uit de roulatie dan op voorhand werd gedacht: tegen Real Mallorca bij de hervatting liep de Nederlander een vervelende spierblessure op en werd op eigen verzoek gewisseld. Hoewel hij tegen Leganés nog bij de wedstrijdselectie zat, ontbrak hij de vier duels daarna helemaal. In een gunstig scenario zat hij tegen Espanyol weer bij de wedstrijdselectie, maar dat duel komt dus nog te vroeg voor De Jong.

De blessure zit in de scholspier (in het onderbeen) van zijn rechterkuit. Geruchten deden de ronde dat hij de rest van de Primera Division zou missen door de kwetsuur, om hem zo fit te maken voor het restant van de Champions League. Dat scenario lijkt niet aan de orde, omdat hij dinsdag wel weer op het trainingsveld stond van de Catalanen.

FC Barcelona speelt nog vier wedstrijden in de Primera Division, waarbij er de laatste duels mogelijk niets meer op het spel staat. De achterstand op Real Madrid is momenteel namelijk al vier punten. Mogelijk komt De Jong tegen Real Valladolid (11 juli), Osasuna (15 juli) en Deportivo Alavés (19 juli) nog in actie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020