Van der Vaart: "Als Real komt, waar moet je dan nog op wachten?"

Van der Vaart: "Als Real komt, waar moet je dan nog op wachten?"

7 juli 2020 – Donny van de Beek zou in een normale wereld deze zomer voor een transfer naar Real Madrid staan. De middenvelder van Ajax had al een mondeling akkoord met De Koninklijke, maar een transfer lijkt door de coronacrisis een moeilijk verhaal. Mocht het nog wél rondkomen, is het dan de ideale stap voor de international van Oranje? "Duitsland vind ik eigenlijk beter bij hem passen."Dat vertelt Rafael van der Vaart tegenover Trouw. "Al die mensen die zeggen dat hij nog een jaartje bij Ajax moet blijven en eerst een goed EK moet spelen met het Nederlands elftal, die begrijpen niet dat je moeilijk 'nee' kunt zeggen tegen een club als Real Madrid", legt Van der Vaart, die in 2008 de overstap naar Madrid maakte, uit. "Als Real komt, waar moet je dan nog op wachten? Dat is een van de grootste clubs ter wereld. En als ze je écht willen, dan halen ze je ook."

Lees ook: 'Real Madrid kan Van de Beek door bezuinigingen nog niet kopen'

Hoewel het een geweldige club is, toonden andere Nederlanders, onder wie Van der Vaart en Wesley Sneijder aan, dat het moeilijk is om het verschil te maken in Bernabéu. "Het is alleen heel moeilijk om daar te slagen. In Spanje telt maar één ding: prijzen winnen. Dat brengt een bepaalde druk met zich mee. Verder moet je wat geluk hebben. Frenkie de Jong vonden we ook perfect bij FC Barcelona passen, maar dat ziet er nu ook niet uit."

Naast Real Madrid toonde ook Manchester United concrete belangstelling voor de Ajacied. De Bundesliga ziet Van der Vaart echter als de ideale competitie voor Van de Beek. "Donny is eenzelfde soort speler als Davy Klaassen, die toch het beste tot zijn recht komt in Duitsland. Bayern München of Borussia Dortmund zou ik wel mooie clubs voor hem vinden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020