Ajax heeft nog geen akkoord bereikt over loonoffer van de spelers

Ajax heeft nog geen akkoord bereikt over loonoffer van de spelers

7 juli 2020 – Ajax heeft nog altijd geen akkoord bereikt met de spelersgroep over het inleveren van salaris. Hoewel er direct na het CAO-akkoord een bericht naar buiten kwam dat de spelers wel degelijk wilden meewerken aan het inleveren van loon, is het nog niet rond. De spelersgroep is vooralsnog verdeeld, wat afspraken in het algemeen moeilijk maakt.Dat schrijft het NRC althans. Na de bekendmaking van het CAO-akkoord, maakte Ajax niet geheel toevallig vlak voor de start van de verkoop van seizoenkaarten middels Daley Blind bekend dat de selectie wel degelijk mee wil werken aan het inleveren van loon. Vrijwel alle andere clubs in de Eredivisie kwamen al reeds naar buiten met een akkoord, maar bij Ajax volgde nog geen bericht. "Wij zijn daarover nog in gesprek met de spelersraad", zegt de financieel directeur Susan Lenderink tegenover de krant. "Er spelen natuurlijk individuele belangen in dat collectieve. Dat maakt het lastig. Uiteindelijk gaan we daar wel uitkomen, ik hoop ergens in de komende weken."

Hoewel Ajax een groot eigen vermogen heeft, is het ook in Amsterdam crisistijd. "Nu in coronatijd komen geen inkomsten binnen, maar de salarissen moeten we wel iedere maand betalen", legt Lenderink uit. "We hebben dan misschien wel een buffer, maar het gaat er hier ook het hardst uit, in absolute zin."

Lees ook: 'Collectief akkoord over salarisverlaging bij Ajax'

Daarnaast moet Ajax de jaarlijkse tekorten dekken met grote transfers en juist die markt ziet er ingewikkeld uit, omdat clubs - waaronder ook Ajax zelf, zo bevestigt Lenderink - de hand op de knip houden in onzekere tijden. "Zelfs in de jaren dat we Champions League spelen, heb je transferinkomsten nodig. Die maken dat we over het algemeen een zeer goed renderende en winstgevende organisatie zijn", aldus Lenderink.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020