FC Barcelona Real bekvechten met elkaar over VAR

FC Barcelona Real bekvechten met elkaar over VAR

7 juli 2020 – FC Barcelona en Real Madrid ruziën met elkaar over de videoscheidsrechter. De Catalanen voelen zich benadeeld ten opzichte van de Spaanse koploper. Volgens de Madrilenen is het pure afgunst van Barça. Real boekte afgelopen weekend een zege op Athletic Bilbao nadat de VAR een penalty toekende. Dat Bilbao even daarvoor geen strafschop kreeg, bleek voer voor Barcelona om de discussie aan te wakkeren.Voordat Ramos zondagmiddag zelf de penalty benutte, stond hij in de eigen zestien op de voet van Raul Garcia. Bilbao wilde een penalty, maar de VAR liet het voorval gaan om even later Real wel een strafschop toe te kennen aan Real. Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu uitte zijn frustratie. "Er zijn wedstrijden niet eerlijk verlopen en is er voorkeur gegeven", aldus de preses, zonder Real bij naam te noemen. "Veel teams zijn benadeeld."

Clubwoordvoerder Josep Vives doet er tegenover de Madrileense krant Marca nog een schepje bovenop. "De voorzitter heeft zijn mening gegeven en presenteerde enkele feiten. Het lijkt er soms op dat er van gelijkheid geen sprake is", zegt Vives. "Niemand kan twijfelen aan de leidende rol die Barcelona op zich nam voor de implementatie van de VAR in La Liga, maar het is niet eerlijk gegaan. Eén team heeft er enorm van geprofiteerd. Niemand twijfelt aan de technologie zelf, dat zou ook absurd zijn. We blijven voorstander van de VAR, maar de toepassing van sommige regels moet worden verbeterd."

De uitspraken uit Barcelona zorgen ook weer voor reacties vanuit de Spaanse hoofdstad. 'Woede en afgunst', staat vandaag (dinsdag) op de voorpagina van Marca. Ook AS - eveneens een Madrileense sportkrant - mengt zich: 'Madrid herinnert zich nog dat er in Camp Nou tot twee keer toe niet ingegrepen werd bij overtredingen op Raphael Varane.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020