Cambuur neemt veelzijdige Ter Heide over van Ajax

7 juli 2020, 10:25

SC Cambuur heeft de selectie voor komend seizoen zo goed als helemaal rond. De Eerste Divisie-ploeg haalde afgelopen week een flink aantal sterkhouders terug en heeft dinsdagochtend de komst van Jasper ter Heide (21) aangekondigd. De rechtsachter komt over van Ajax en komt voor twee jaar over.

Dat heeft SC Cambuur laten weten. Ter Heide wordt overgenomen van de Amsterdammers en heeft in zijn verbintenis een optie voor een derde seizoen staan. "Jasper stond al langer bij ons op de radar en is een speler met veel potentie. Hij heeft een gedegen opleiding achter de rug en kan zowel als rechtsback en verdedigende middenvelder uit de voeten. Dat in combinatie met zijn enorme drive en fijne persoonlijkheid maakt dat hij een zeer welkome versterking is", aldus technisch manager Foeke Booy, die eerder aangaf dat hij een multi-inzetbare rechtsachter in principe als enige versterking nog nodig had voor komend seizoen.

Lees ookCambuur krijgt zin: goudhaantje Mühren blijft

De kans dat Ter Heide een van de laatste aanwinsten is voor Cambuur, lijkt dan ook groot. Ter Heide debuteerde nog niet voor de hoofdmacht van Ajax, maar speelde wel diverse duels in O19 en had ook bij Jong Ajax een grote(re) rol. In totaal speelde hij 31 duels namens de beloftenploeg van de Amsterdammers, waarin hij ook een keer de aanvoerdersband droeg. Ook speelde hij een aantal interlands namens de jeugdteams van Nederland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen