FC Eindhoven gaat scoutingsysteem baseren op data

FC Eindhoven gaat scoutingsysteem baseren op data

7 juli 2020 – FC Eindhoven gaat samenwerken met AKARI Analytics. De club uit de Eerste Divisie gaat zich daarmee toeleggen op het gebruik van data in de scouting en dat moet een rode draad worden in het nieuwe technisch beleid. Op basis daarvan werd bijvoorbeeld Lorenzo van Kleef al gehuurd van ADO Den Haag.Dat laat de club weten op haar website. AKARI Analytics is een Belgisch bedrijf, dat samen met FC Eindhoven op basis van data de jonge talenten uit de regio in kaart gaat brengen. Daarbij wordt gekeken naar het potentieel van een speler, maar bijvoorbeeld ook naar de speelwijze van het team.

Lees ookADO Den Haag vindt oplossing voor komst Bourard

"We hebben lang gezocht naar een geschikt systeem en hebben dat met AKARI Analytics gevonden", denkt technisch manager Marc Scheepers. "Op deze manier hebben we op een innovatieve manier een nieuwe professionaliseringsslag gemaakt bij FC Eindhoven. Het eerste doel is om voor het nieuwe seizoen een kwalitatief goede selectie te formeren met een beperkt budget."

Volgens het Eindhovens Dagblad komt Van Kleef uit de koker van het data-bedrijf, omdat ADO Den Haag eerst een andere huurling bood als ruim voor Samy Bourard. Het systeem is betaalbaar, omdat het minder arbeidsintensief is. Verder erkende Scheepers dat Jens van Son, transfervrij na zijn vertrek bij FC Den Bosch, een optie is om terug te keren op het oude nest.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020