Mourinho positief over ruzie tussen Son en Lloris: "Prachtig"

Mourinho positief over ruzie tussen Son en Lloris: "Prachtig"

7 juli 2020 – José Mourinho bekijkt de ruzie tussen Heung-min Son en Hugo Lloris van de positieve kant. "Prachtig", reageerde de Portugees na de 1-0 zege van Tottenham Hotspur op Everton. "Het is waarschijnlijk een gevolg geweest van onze gesprekken.""Als je iemand de schuld wilt geven, moet je bij mij zijn", aldus The Special One. "Ik ben kritisch geweest op mijn jongens. Ze waren dat niet op zichzelf. Ik heb gevraagd meer van elkaar te eisen. Wat er gebeurd is, mag niet gebeuren op het veld. Zoiets is voor de kleedkamer. Toen ik aankwam in de kleedkamer, was alles voorbij en omhelsden zij elkaar."

Lloris stormde direct na het rustsignaal af op Son. Vlak daarvoor miste Richarlison van Everton een grote kans. "Son is een geweldig persoon. Iedereen houdt van Son, maar de aanvoerder (Lloris, red.) zei dat hij meer moest doen. Het team heeft dit nodig om te groeien. Daarvoor heb je grote persoonlijkheden nodig. Met deze reactie, twijfel ik daar niet aan. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik hier blij mee ben. Toen ik dat vertelde, realiseerden Hugo en Son zich dat ze niks fout hebben gedaan."

Voor Lloris is de kous ook af. De doelman en Son sloten bij het ingaan voor het zicht van de camera al vrede. "Wat er tussen mij en Sonny is gebeurd, hoort soms bij het voetbal. Maar er bestaat helemaal geen probleem. Er is veel respect tussen de spelers. Zes seconden voor rust gaven we een kans weg, omdat we niet genoeg druk zetten. Het irriteerde mij, maar het maakt ook onderdeel uit van voetbal."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020