FC Dallas ontbreekt door corona-uitbraak op MLS-toernooi

7 juli 2020, 08:55

Voor MLS-club FC Dallas gaat er een streep door deelname aan het MLS Is Back Tournament dat op punt van beginnen staat. De Amerikaanse profclub kampt met liest tien besmettingen in de spelersgroep en kan daarom niet deelnamen aan het toernooi, dat een voorproefje is van de reguliere competitie en in de nacht van woensdag op donderdag van start gaat.

Dat heeft de MLS besloten. Dallas kan door de besmettingen, naast het tiental spelers is ook een lid van de technische staf positief getest, niet trainen en ook niet spelen en is daarom uit het toernooi gezet. Bij de andere clubs in de MLS zijn vrijwel geen problemen, waardoor de rest van het toernooi wel gewoon doorgaat ondanks de vele nieuwe besmettingen in Amerika.

Dallas arriveerde op 27 juni op het ESPN sportcomplex in Orlando. Resultaten van het toernooi, dat op het Disney Resort in Florida wordt gespeeld, tellen mee voor de reguliere ranglijst van de MLS. Het Amerikaanse seizoen was net twee wedstrijden onderweg toen de coronacrisis de competitie platlegde. Het unieke toernooi van komende maand dient om de schade enigszins in te halen, waarna de reguliere competitie vermoedelijk nog wordt afgerond. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen