Karelse over NAC: "Vroeger waren we familie, dat mis ik"

Karelse over NAC: "Vroeger waren we familie, dat mis ik"

7 juli 2020 – John Karelse heeft gemerkt dat de sfeer rondom NAC Breda de laatste jaren totaal is veranderd. De voormalig trainer en keeper van de Eerste Divisie-club stelt dat 'vroeger echt alles beter was' bij De Parel van het Zuiden. "Vroeger waren we een familie, iedereen gunde elkaar alles. Dat mis ik nu."Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem over de club, die na het ontslag van trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom van den Abbeele de zoveelste soap van de laatste jaren beleeft. Karelse, die jarenlang in diverse functies bij de club werkte en tussen 2011 en 2012 hoofdtrainer was, ziet het met lede ogen aan. "Het hele sfeertje is veranderd. In het hoofdgebouw zie ik mensen interessant doen die ik nog nooit gezien heb. Zo van: Zie mij eens. Dan denk ik: het zal wel", aldus Karelse.

"Wij hebben het talent om iedere keer de verkeerde mensen aan te stellen. In tien jaar heeft NAC twaalf trainers, vijf technisch directeuren en ik weet niet hoeveel algemeen directeuren gehad. We worden de laatste zes tot acht jaar toch voor gek gehouden?", vraagt hij zich hardop af. "Steeds weer dezelfde praatjes, nog geen jaar later is alles anders. Als het even niet loopt, gaat het plan overboord. Mensen steunen elkaar niet. De club heeft geen hart. Iedereen ziet NAC als werk, niet als levensdoel. Ze vinden het allemaal interessant om bij NAC te werken, maar ze werken niet samen, ze denken alleen aan hun eigen hachje."

Lees ookManders: eerst trainer, dan technisch manager bij NAC

Karelse zegt zich 'kapot te schamen' voor zijn eigen club. "De ellende van een supporter is dat je er nooit klaar mee bent. Het zit in je en het gaat er nooit meer uit. Ik heb heel veel aan NAC te danken, daarom hoop ik dat het goed gaat", stelt de voormalig keeper, die denkt dat er veel meer te halen valt en noemt als voorbeeld Heracles Almelo. "NAC is in alles groter dan Heracles. Maar die club is een stabiele middenmoter in de Eredivisie." Volgens hem heeft dat te maken met het gevoerde beleid, waarin NAC Breda is achtergebleven. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020