Jans: "Toch meer huurspelers dan we zouden willen"

Jans: "Toch meer huurspelers dan we zouden willen"

7 juli 2020 – FC Twente wilde na de vele huurlingen van het vorige seizoen het liefst niet weer veel tijdelijke krachten naar Enschede halen, maar trainer Ron Jans heeft gemerkt dat dát inmiddels een utopie is. Samen met technisch directeur Jan Streuer waande de coach zich de laatste weken meer scout dan trainer en kwam er in die functie achter dat huurspelers voorlopig wel de oplossing zullen zijn. "We willen kwaliteit. Dat staat bovenaan."Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia over het komende seizoen. "Het is ons inmiddels wel duidelijk geworden dat we toch meer huurspelers krijgen dan we eigenlijk zouden willen", aldus Jans, die veel gesprekken voerde met potentiële aanwinsten. Dat er minder salaris betaald wordt door de coronacrisis, snappen de spelers wel.

"Totdat ze zelf aan de beurt zijn, dan blijkt het toch wat lastiger te zijn om het te accepteren", legt de oefenmeester uit. "En misschien werkt het bij Twente wel dubbelop, omdat hier in het verleden hele goede salarissen zijn betaald." Daardoor werd tot dusver alleen Gijs Smal, hij kwam transfervrij over van FC Volendam, naar Enschede gehaald.

Lees ook: Drommel uit vertrekwens, Jans rekent op nieuwe spelers

Jans heeft een lijst van 150 spelers inmiddels teruggebracht tot twee potentiële aanwinsten per positie en hoopt op 27 juli - als de voorbereiding op het echte seizoen begint - de contouren van de nieuwe selectie te zien. "Het gaat niet makkelijk worden, dat beseft een ieder. Maar we gaan er alles aan doen om de selectie op peil te krijgen en de club in rustiger vaarwater te krijgen. Het was hier de laatste jaren een komen en gaan van mensen, dat moet een keer ophouden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020