FC Emmen haalt Suárez- en Tadic-ontdekker Fühler binnen

FC Emmen haalt Suárez- en Tadic-ontdekker Fühler binnen

7 juli 2020 – FC Emmen heeft meesterscout Grads Fühler toegevoegd aan de scoutingsafdeling van de komende drie seizoen. De voormalig profvoetballer werkte eerder bij Udinese en FC Groningen en scoutte in dienst van de noorderlingen bijvoorbeeld Luis Suárez en Dusan Tadic. Ook was hij op de achtergrond reeds betrokken bij de komst van Sergio Peña en Miguel Araujo, die een schot in de roos bleken in Drenthe.Dat laat FC Emmen weten op de clubsite. Fühler, die als voetballer ook uitkwam voor FC Emmen, gaat als technisch adviseur fungeren, terwijl zijn zoon Jordy Fühler (West-Europa) en Jan Korte (nationale markt) actief gaan scouten. Voorzitter Ronald Lubbers heeft de technische zaken in beheer en zorgt voor aansturing van het scoutingsapparaat. Bij een scoutingsvergadering schuiven hij en hoofdtrainer Dick Lukkien ook aan.

Naast Suárez en Tadic zouden ook onder andere Virgil van Dijk, Marcus Berg en Andres Granqvist in het verleden bij FC Groningen uit de koker komen van Fühler. "Grads is echt heel goed. Hij heeft een razendsnel oog voor talent", reageerde trainer Lukkien tegenover RTV Drenthe enthousiast op de aanstelling van Fühler, die voor komend seizoen nog wel wat te doen heeft.

Bij FC Emmen worden namelijk nog de nodige spelers verwacht: zo is de club bezig met een aantal middenvelders, moet er nog een centrale verdediger komen en gebeurt er mogelijk ook voorin nog het een en ander. Tot dusver werd er nog geen speler aangetrokken, terwijl er met onder andere Michaël Heylen, Jafar Arias en een aantal huurlingen wel belangrijke spelers vertrokken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020