Klaassen opgelucht na handhaving: "Vakantie na zwaar seizoen"

Klaassen opgelucht na handhaving: "Vakantie na zwaar seizoen"

7 juli 2020 – Davy Klaassen kon maandagavond zijn geluk niet op na het 2-2 gelijkspel dat de Nederlandse middenvelder behaalde met Werder Bremen. Na een lang en zwaar seizoen was het precies genoeg voor handhaving in de Bundesliga. "We maken er een klein feestje van. Daarna gaan we op vakantie: dat is fysiek en mentaal heel belangrijk na een lang en zwaar seizoen."Dat vertelde de middenvelder tegenover FOX Sports. De inval-aanvoerder van Werder Bremen was zichtbaar opgelucht na de remise, die voldoende was na het doelpuntloze gelijkspel in eigen huis. "Het vroege doelpunt hielp ons enorm in de wedstrijd", wist Klaassen, die daardoor met Werder Bremen het cruciale uitdoelpunt al vroeg had gemaakt. "We hebben de laatste weken alles gegeven. Het was zwaar, maar we hebben gehaald. Ik ben vooral heel opgelucht."

Trainer Florian Kohfeld was eveneens zeer opgelucht dat het moeizame seizoen van Werder Bremen uiteindelijk wel eindigt in de Bundesliga. "Ik ben alleen maar blij en gelukkig dat we het gered hebben. Een rotseizoen, maar wel met een goed einde", concludeerde de oefenmeester. "Lang was dit een vrije val, maar de jongens hebben karakter en mentaliteit getoond. Elke keer als we ten dode waren opgeschreven, vochten we terug."

In de laatste speelronde in de Bundesliga zorgde Werder Bremen voor een verrassing door met liefst 6-1 te winnen van 1. FC Köln en ook na het doelpuntloze gelijkspel in eigen huis, zorgde het voor een goed resultaat tegen FC Heidenheim. Daarmee is het zo vervelende seizoen ten einde. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020