Ruziënde Son en Lloris hoogtepunt bij zege Spurs

Ruziënde Son en Lloris hoogtepunt bij zege Spurs

6 juli 2020 – Tottenham Hotspur heeft zich enigzins hersteld van de flater tegen Sheffield United. Een eigen doelpunt van Michael Keane leverde de Londenaren maandagavond een minimale en vooral berekende zege op tegen Everton: 1-0. Tottenham houdt daarmee zicht op Europees voetbal, voor Everton lijkt dat onbegonnen werk. Maar na afloop zal het vooral gaan over de ruzie tussen Heung-min Son en Hugo Lloris. Spurs stelde donderdag tegen Sheffield erg teleur. Voorin kon het elftal van José Mourinho geen potten breken en achterin stond de defensie te schutteren. Dat laatste had Tottenham tegen Everton beter op orde. Over het optreden van zijn voorhoedespelers kon Mourinho wederom niet tevreden zijn. Aan de namen lag het niet: Harry Kane stond in de punt van de aanval en achter hem speelden Heung-min Son, Giovani Lo Celso en Lucas Moura. Steven Bergwijn speelde alleen het laatste kwartier mee.

Dat Tottenham een eigen doelpunt nodig had voor de zege, typeerde het aanvalsspel van Spurs. Een schot van Lo Celso belandde via de borst achter de kansloze Jordan Pickford. Everton dwong ook zeer weinig af in Londen. Bevliegingen van Richarlison en Moise Kean waren de weinige wapenfeiten van The Toffees. Daarnaast dankte Everton Pickford, die tot twee keer toe een doelpunt van Tottenham voorkwam.

Ruzie
Son en keeper Hugo Lloris zorgden direct na het rustsignaal voor de meeste opwinding. Beide ploeggenoten kregen het met elkaar aan de stok. Lloris stormde, om nog onbekende reden, woedend af op de Zuid-Koreaan. Bij het ingaan van de tweede helft sloten de twee voor het oog van de camera vrede, maar is er het laatste woord nog niet over gezegd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020