Bizar eigen doelpunt voorkomt degradatie van Werder Bremen

6 juli 2020, 22:36   Bijgewerkt: 6 juli 2020, 22:42

Werder Bremen speelt ook volgend seizoen op het hoogste niveau van Duitsland. De nummer zestien van de Bundesliga speelde dinsdag in return van de promotie/degradatie wedstrijd tegen FC Heidenheim gelijk: 2-2. Voor Werder verliep het opnieuw met hangen en wurgen. Een bizar eigen doelpunt van Norman Theuerkauf bleek cruciaal voor het elftal van aanvoerder Davy Klaassen.

Bremen kon zich geen betere start van het duel wensen. De gasten schoten uit de startblokken met gelijk een goede mogelijkheid voor Joshua Sergent. Niet veel later was het alsnog raak voor Werder. Uit het niets schoot Theuerkauf de bal in de kruising van zijn eigen doel. De verdediger wilde opruimen, maar raakte de bal totaal verkeerd. In het vervolg maakte Bremen het zichzelf ontzettend moeilijk door ver terug te zakken op eigen helft en het spel alleen beperken tot tegenhouden.

Beelden van de 0-1

Het ontbeerde Heidenheim aan creativiteit en doeltreffendheid om het angstige spel van de bezoekers af te straffen. Vooral in de tweede helft waren er uitstekende kansen op een gelijkmaker. Pas vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd haalde Heidenheim de trekker over. Tim Kleidenheim tikte in de rebound binnen na een poeier van Tobias Mohr.

In de nog resterende tien minuten - inclusief blessuretijd - kon Werder wel stand te houden. Het wist zelfs te profiteren van de ruimte die Heidenheim weggaf. Na opnieuw een fout van opnieuwe Theuerkauf, maakte Ludwig Augustinsson aan alle onzekerheid een einde. In de slotseconde wilde scheidsrechter Felix Brych zich nog laten gelden door een onzinnige penalty te geven aan de thuisploeg. Kleindienst benutte het cadeautje, maar daarna floot Brych ook meteen af en kon Bremen een bescheiden feestje vieren.