Hofland nu echt hoofdtrainer: "Getwijfeld of ik wilde blijven"

6 juli 2020, 17:17

Kevin Hofland staat voor zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De 41-jarige oud-prof beschikt over het benodigde diploma en is op papier niet langer assistent-trainer. "Ik heb wel getwijfeld of ik wilde blijven", aldus Hofland, die vandaag (maandag) begon aan de voorbereiding met Fortuna.

"Ik kon elders hoofdtrainer worden, er speelden wat dingetjes. De vraag was toch, wat wil Fortuna?", vertelt de oefenmeester aan de NOS. Eigenaar Isitan Gün wist Hofland te overtuigen. "Het doel blijft handhaven. We willen wel de volgende stap maken. Eerst promoveer je, dan blijf je in de Eredivisie. Nu willen we vooruit, ook door spelers te verkopen."

Lees ook: Fortuna heeft Overtoom op proef

Fortuna wist Mark Diemers (Feyenoord) en Amadou Ciss (Fortuna Sittard) al te verkopen. Het leverde de club ruim twee miljoen euro op. De aankoop van Emil Hansson past bij de filosofie van Fortuna. "Jonge spelers met ambitie, die graag hier willen voetballen. En dan kunnen we iemand als Hansson binnen twee jaar hopelijk goed verkopen."

In de voorgaande twee seizoenen was eerst René Eijer officieel hoofdtrainer, daarna werd hij opgevolgd door Sjors Ultee. In de praktijk zette Hofland grotendeels de lijnen uit. "Natuurlijk is het lekker om nu echt als hoofdtrainer te werken. In de praktijk maakt het niet veel uit. Er zijn alleen wat taken bijgekomen, zoals praten met jullie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen